Bélszín carpaccio a Mephisto-keringőhöz, rozé kacsa fahéjas kalácson a Bohémélet Musetta keringőjéhez, pisztáciás tiramisu a Traviata pezsgőáriájához – szinte minden áriához más fogásokat kínál az opera fine dining augusztus 25-én, pénteken 19.30-kor az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében. Tucatnyi ária a színpadon, hat olyan kóstoló a gyertyafényes, fehér asztalokon, amelyeket ezek az áriák ihlettek.
Különleges estét kínál az operabarátoknak az Öreghegyi Közösségi Ház az idei Aranybulla Művészeti Napok első napján, augusztus 25-én, pénteken. A program nyitányaként 18 órakor Léder-Puja Andrea (szoprán) és Kendi Lajos (bariton) operaénekesek, valamint Oláh Krisztián zeneszerző, zongoraművész vár minden zenekedvelőt a Budapest Opera Lounge műfajokon és korokon átívelő, „lazán exkluzív” műsorára: barokk áriák, francia sanzonok és nápolyi dalok hangzanak el új köntösben, a jazzharmónia-világba átültetve. „Egy felejthetetlen és merész utazásra invitálunk minden kalandra vágyót, a humor, innováció, improvizáció és szenvedélyek szárnyán!” – olvasható az est ajánlójában.
Az operai hangulatot folytatva 19 órakor nyílik meg Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész A szellem misztériuma című kiállítása az intézmény kiállítótermeiben, Lantos Zoltán hegedűművész, valamint a Székesfehérvári Balett Színház táncművészeinek közreműködésével.
A tárlatnyitó után, 19.30-tól gyertyafényes, fehér asztalos opera fine dininggal folytatódik az este. Léder-Puja Andrea operaénekes „operafalatokkal” várja a közönséget: operaáriákat, és ezekhez recepteket válogatott össze, amelyekből kóstoló készült az est közönségének. A műsorban elhangzó dalok karaktereit Léder-Puja Andrea és Kendi Lajos Velich Rita jelmezeiben jeleníti meg, Székely Attila zongoraművész közreműködésével. A koncert ingyenes, de a különleges kóstoló belépőjegyhez kötött, regisztrálni az alábbi jelentkezési lapon lehet.
Az opera fine diningra augusztus 23., szerda 10.00 óráig lehet regisztrálni, a részvételi díj 6000 Ft/fő. Az asztalok nyolc főre lesznek kialakítva – kérjük azokat, akik egy asztalhoz szeretnének ülni, lehetőség szerint együtt jelentkezzenek, vagy ezt az igényüket jelezzék a jelentkezési lapon olvasható e-mail címen.
(Esőhelyszín az intézmény színházterme)
1. Bajazzók – Prológ • „Io sono il prologo” – Spenótos, gombás rizotto, parmezánnal (vegetáriánus)
2. Bohémélet – Musetta keringő • Musetta csókja – Rozé kacsa fahéjas kalácson, fügelekvárral, rózsaszirmokkal. „Effluvio del desio…! (szárnyas)
3. A denevér – Rosalinda dala • „Csárdás” – Harcsapaprikás túróscsuszával (hal)
4. Mephisto-keringő • „Infernális Örömök” – Bélszín carpaccio mézdinnye fátylakon, fenyőmaggal, parmezán forgáccsal, rukkola ágyon (marhahús)
5. Marguerite – Ékszerária • „Csábítás” – Fehércsokoládé leves karamellizált levendulavirágokkal (desszert)
6. Traviata – Brindisi (Pezsgőária) • Pisztáciás tiramisu (desszert)