Adventi Jazz Szerdák: Bacsó Kristóf Triad

2021. november 26.   SZKKK  

Mikor:
2021. december 1., szerda, 18:00 – 19:30
2021-12-01T18:00:00+01:00
2021-12-01T19:30:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális u. 93.
Költség:
Ingyenes

Advent heteiben minden szerda estére jazzkoncertet kínál a műfaj kedvelőinek a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. Az első jazz szerdán, december 1-jén a Bacsó Kristóf Triadot hallhatják az érdeklődők az Öreghegyi Közösségi Házban. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A koncert a Magyar Jazz Szövetség „30 év jazz” sorozata részeként, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől elnyert pályázatnak köszönhetően valósul meg.

Generációjának egyik legkiemelkedőbb szaxofonművésze 2013-ban alapította a Bacsó Kristóf Triad formációt. A trió egy kísérletező zenei műhely, amelynek hangzása több neves fesztiválon aratott nagy sikert itthon és külföldön egyaránt. Bacsó fiatal társa Tálas Áron, akinek elsődleges hangszere a zongora, azonban nagy eredetiséggel nyúl a Fender zongorához és más elektronikus hangszínekhez is. A zenekar másik tagja a dobos Csízi László, akinek érzékeny játékstílusa határozza meg a zenekar ritmikai sokszínűségét. A TRIAD zenéje egyszerre merít a jelenből és a közép-kelet európai zenei tradíciókból. A gondosan kimunkált részek mellett játékában fontos szerepet kapnak a közös improvizációk, illetve a nem megszokott utak keresése is.
Regisztráció: Bacsó Kristóf Triad »

 

A rendezvényen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személy­azono­sításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes. A szájat és orrot eltakaró arcmaszk használata 6 éves kor felett kötelező.