Alsóvárosi családi délután

2022. június 28.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2022. július 30., szombat @ 15:00 – 17:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-07-30T15:00:00+02:00
2022-07-30T17:00:00+02:00
Hol:
Alsóvárosi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Szárcsa utca 37.
Költség:
Ingyenes

Tudomány, környezetvédelem és hangszerismeret egyben – zenés élményprogrammal várja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ 2022. július 30-án, szombaton 15 órától a Szárcsa utcai Alsóvárosi Közösségi Házban.

Egyszerű anyagokból és nagyszerű ötletekből készült hangszerek, interaktív és szórakoztató előadás – ez a ZeneBatyu Élményprogram, amellyel Sőnfeld Mátyás pszichopedagógus az élményszerű zene szemléletét szeretné átadni. Az interaktív, érdekes és lendületes előadás során a vendégek szemléletesen kísérhetik végig a hang kialakulását, terjedését és alapvető fizikai tulajdonságait, megismerhetik a ritmus- és dallamhangszerek típusait, azok működési elvét. A program célja, hogy a gyermekeket bátor, kreatív kísérletezésre ösztönözze és átadjon egy újfajta környezettudatos szemléletet, hiszen a minket körülvevő hétköznapi hulladékokat merészen újragondolva valóban működő és hasznos hangszerekké tudják alakítani. A nézők maguk is kipróbálhatják az eszközöket, akár egy kisebb zenekart alakítva.

A Hangszermester hangszerkészítő kézműves program pedig egy kisebb csoportos foglalkozás, ahol a családi délután résztvevői maguk is elkészíthetnek néhány hangszert: szívószálból dudát, papírhengerből kazut, sajtosdobozból vízilódobot, tojástartóból tyutyit nevető poháron, PET kupakból kasztanyettát, vagy konzervdobozból mikrofont. Az alapanyagokat és szükséges dekorációs kellékeket a szervezők biztosítják.

„A zene jótékony hatása ősi emberi tudás.” Aki többet szeretne megtudni a zenéről, látogasson el július 30-án az Alsóvárosi Közösségi Házba (Szárcsa utca 37.)!