Fehérvári Advent 2023 – december 6.

2023. november 28.   SZKKK  

Mikor:
2023. december 6., szerda @ 16:00 – 19:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-12-06T16:00:00+01:00
2023-12-06T19:00:00+01:00
Hol:
Belváros
Székesfehévár
Városház tér
Fő utca
Költség:
Ingyenes

16.00–18.30  Mikulás a Városház téren

A fehérvári gyerekek idén is találkozhatnak a Mikulással a belvárosban december 6-án: a Mikulásváró családi délután 16.00 órakor kezdődik a Városház téren.
A Szabad Színház 16.30-kor induló interaktív műsora gyerekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt szól: közös éneklés, zenélés, verstanulás, rengeteg közös játék – köztük manóképző, hógolyódobálás, fenyőszlalom, „csomagot a kéménybe”, virgácsküldés, ajándékszállítás szánkóval – szerepel a délután programjában, és természetesen egyetlen gyerek sem távozhat szaloncukor nélkül az eseményről.
Az idei esemény újdonsága a díszes–kapcsos „Ezüstkönyv”, amelybe bekerülhetnek azoknak a gyerekeknek nevei és üzenetei, akik eljönnek a Mikulásdélutánra. A könyv évről évre megmarad, így sok év múlva lapozgatva kedves emlék lehet a mai gyerekek és szüleik számára.

17.30  Élő adventi naptár – meglepetés minden napra (Városháza ablakai)

 

Ajánljuk még erre a napra:

15.00–19.00  Találkozz a Mikulással Maroshegyen! – A korábbi évekhez hasonlóan idén is bejárja Maroshegy utcáit a Mikulás. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épülete elől indul a hintó, amely ünnepi dallamokkal és szaloncukorral érkezik az utcákba, hogy a nagyszakállú több helyen is fogadja a gyerekek énekét, köszöntését. (Maroshegy utcái)

17.30  Mikulásváró (Kisfaludi Közösségi Ház, Könyves Kálmán utca 10/A.) (Minden hely elkelt)


ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Mesebeli gőzös a város karácsonyfája alatt:

  • hétköznapokon 16–19 óra, valamint az Adventi színpadon zajló délelőtti gyermekműsorok ideje alatt 9–12 óra között,
  • szombaton és vasárnap 16–20 óra között

Manóváros a Vasvári Pál utcában – Idén is manóházak ablakain át kukucskálhatunk az apró otthonokba, ahol játékok élnek.

Közösségi karácsonyfák a Zichy ligetben – A néhány éve útjára indult kezdeményezés folytatásaként a Zichy liget szélén négy formás kis fenyőfa várja, hogy a fehérváriak saját készítésű díszeikkel karácsonyfává varázsolják őket.

Édes-mézes Fehérvár – mézeskalács város a Városháza I. emeletén – Illatos, édes és a miénk, hiszen fehérvári családok, baráti társaságok és közösségek vettek részt a mézeskalácsból épült város házainak elkészítésében, díszítésében. A házak a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ felhívására készültek, a várost december 4–22. között lehet megtekinteni a Városháza 1. épületének emeletén, hétköznapokon 9.00–18.00 óra között.

Kisfenyők a Hősök terén – Az otthoni karácsonyfák díszítéséhez is ötletet adhatnak a Hősök terén, a „Fekvő katona szobránál” álló karácsonyfák, amelyeket a város virágkötői öltöztetnek ünnepi „viseletbe”.

Adventi vásár 2024. január 1-ig a belvárosban

 

Ajánljuk még:

„Betlehemi szép csillag” adventi kézműves kiállítás, valamint a 25 éves Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjainak betlehemei Radetzky Jenőné gyűjteményéből a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban december 20-ig, hétfőtől szombatig 13–17 óráig és vasárnap 15–17 óra között.

Mesés adventi varázslat – Tüske Csilla horgolt mese- és állatfigurái havas tájakon a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárában december 22-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.

Kiállítás Kokas Jenőné mézeskalács figuráiból a VMK Széna Téri Tagkönyvtárában december 5-től 29-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.

Téli tárlat: a Székesfehérvári Művészek Társaságának csoportos kiállítása a Pelikán Galériában november 24-től december 22-ig, keddtől péntekig 10-től 18 óráig.

Élő adventi naptár a VMK könyvtárainak ablakaiban december 1-től 27-ig. A megjelenő képek egy-egy QR-kódba burkolva mesét, verset vagy novellát rejt, amelyeket a könyvtár munkatársai olvasnak fel. Az utcán sétálók egy mobiltelefon segítségével juthatnak értékes tartalomhoz: az egyedi videók napról-napra fokozzák a várakozást és segítik az ünnepre való hangolódást.


A programok ingyenesek, a belépődíjas rendezvényeket jeleztük.

A szervezők fenntartják a jogot a programváltoztatásra.

A Fehérvári Advent részletes programja »