Fehérvári Szilveszter

2021. december 9.   SZKKK  

Mikor:
2021. december 31., péntek, 20:00 – 2022. január 1., szombat, 03:00
2021-12-31T20:00:00+01:00
2022-01-01T03:00:00+01:00
Hol:
Zichy-színpad
Székesfehérvár
Zichy liget
Költség:
Ingyenes

Ha év vége, akkor buli, nem is akármilyen: a fehérvári belvárosban december 31-én, pénteken este nyolckor kezdődik a Fehérvári Szilveszter a Zichy-színpadnál, ahol fellép Kátai JR és Dj Zsiráf, a Discover Band és az UFO. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható; a maszk használata ajánlott, de nem kötelező.

Nincs veszve semmi, ha valakinek még nincs programja szilveszter éjszakájára: Székesfehérvár idén is jó hangulatú bulit kínál azoknak, akik a belvárosban búcsúztatják az óévet és köszöntik az éjfélkor érkező új esztendőt.

Részletes program:

20.00  Kátai JR
22.00  Discover Band
23.25  UFO
23.55  Köszöntő, Himnusz
00.05  Discover Band
01.45–03.00  DJ Zsiráf

Az eseményen csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. A védettségi igazolvány csak személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány felmutatásával együtt érvényes.

Az idei városi szilveszteri mulatságot Kátai JR indítja este nyolckor. A fiatal és tehetséges dj több rendezvényen megmutatta már zenei stílusát, korábbi szilvesztereken is megmutatta már, mire képes. Ezúttal is lendületes, táncoltatós slágerpartival érkezik a Zichy-színpadra.

A Discover Band este tízkor lép a közönség elé. A 2016-ban alakult zenekar célja, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek hangulatával ajándékozza meg a közönséget: nemcsak a dalokkal, de a megjelenésükkel is ezt az időszakot idézik. Olyan együttesek, énekesek dalait játsszák, mint például az ABBA, az Ottawan, Eruption, Gloria Gaynor, Donna Summer, de a repertoárban szerepelnek Szűcs Judit és a Neoton slágerei is.

Az UFO együttes éjfél előtt egy fél órával kezd. A trió a kilencvenes évek közepén alakult, gyorsan népszerűek lettek, a legkeresettebb diszkó fellépők közé tartoztak. Szerelemdoktor, Tarzan, Napolaj – csak néhány a slágerek közül. A 2000-es évek elején a csapat feloszlott, majd tíz év után újra összeálltak. Az UFO legnagyobb slágereit újraénekelték és újrahangszerelték, hogy a mai zenei hangzásnak is megfeleljenek a dalok. Az UFO Update napjainkban is az újkori retro bulik egyik kedvenc fellépője, dalaikat a mai napig szívesen játsszák a legnagyobb retro bulikban és a rádiókban is. Az éjfélkor elhangzó Himnusz és a köszöntő után visszatér a Discover Band, fél kettőtől pedig DJ Zsiráf gondoskodik a 2022-es év első nagy bulijának zenéjéről. A buli házigazdája Németh Gábor.

A jelenleg hatályos rendelet alapján a Zichy ligeti színpadhoz szervezett szilveszteri rendezvényen a védettségi igazolvány bemutatása kötelező lesz, ezért a szervezők a színpad előtti részt kordonokkal lezárják és a területre csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a nézők. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezen a rendezvényen.

A 266/2021. számú kormányrendelet szerint a védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha az érintett a koronavírus elleni védettségét a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. kormányrendelet szerinti védőoltást igazoló applikációval igazolja.

A jogszabály értelmében a rendezvény szervezője az igazolvány meglétét a belépéskor köteles ellenőrizni, és aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, attól a belépést meg kell tagadnia.

A szilveszteri rendezvényen a maszk használata ajánlott, de nem kötelező.

Bízunk benne, hogy a szabályozás változni fog december végéig.