Nyitva

2022. március 7.   SZKKK  

Mikor:
2022. március 26., szombat @ 18:30 – 23:30 Europe/Budapest Időzóna
2022-03-26T18:30:00+01:00
2022-03-26T23:30:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.

A három hónapon át tartó felújítás után március végén újra kinyitja kapuit az Öreghegyi Közösségi Ház. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egyik legrégebbi háza Nánási Pál fotókiállításával, a Kamilka & Pesti Sikk koncertjével várja régi és új látogatóit március 26-án Nyitva című rendezvényére, amelyen a közönség be is járhatja a megszépült, megújult épület tereit, este pedig a Coco Loco partiján bulizhatnak.

Decemberben zárt be az Öreghegyi Közösségi Ház (ÖKH), amely mintegy 70 éve szolgálja már a városrész, a város közművelődését, kulturális életét. Az épületben rekonstrukció kezdődött, amelynek során a földszint teljes villamoshálózatát, a helyiségek padló- és falburkolatát, mennyezetét felújították, megújult a férfimosdó, de a büfé is komplett gépészeti és építészeti átalakuláson ment át. A változásokat, a megszépült részleteket a közönség március 26-án a Nyitva című rendezvényen láthatja először: a látogatókat 17 órától várják.

Program

18.30  Kamilka & Pesti Sikk

19.00  Nánási Pál fotókiállításának megnyitója

20.30  Coco Loco parti – belépő: 1000 Ft

A felújításról készített fotók segítségével az „ilyen volt, ilyen lett” élményét is megtapasztalhatják az érdeklődők a helyszíni sétán (és még néhány héten át, hiszen az installációk a helyükön maradnak). Az újranyitás örömére pezsgővel koccinthatnak a házra, amelybe az állandó csoportok, foglalkozások is hamarosan visszaköltöznek, hogy a megszokott környezetben folytassák munkájukat. A pezsgő mellett jóféle öreghegyi borokat is kóstolhatnak az esemény résztvevői.

A megújult épület idei első kiállításán Nánási Pál fotóművész képeit láthatja a közönség. Nánásit felesége, a televíziós műsorvezető Ördög Nóra így jellemzi: „Évek óta figyelem, ahogy dolgozik: nézem, ahogy állítgatja a fényeket, tekergeti a gombokat, keresi a szögeket… Próbáltam megfejteni a titkot, hogy mi az a plusz, amit nem tanítanak az egyetemen? Mitől olyan más minden kép, amit ő készít? … És aztán rájöttem: a bizalom! … Ő képes megteremteni azt a hangulatot, amiben minden természetes és magától értetődő. Nincs feszengés, nincsenek kérdések, nincs kényelmetlen helyzet. A fotózás valódi élmény!” Ezt az élményt élhetik át a tárlat látogatói is a képeket nézve – a megnyitó 19.00 órakor kezdődik, az április 29-ig látogatható kiállítást Ördög Nóra nyitja meg.

A látogatókat 18.30 órától a Kamilka & Pesti Sikk koncertje szórakoztatja. Az együttes két alkotója Kiss Kamilka dalszövegíró, énekes és Lőrincz Ádám, kétszeres Fonogram-díjas zeneszerző, zongorista, akik kiváló zenészekkel karöltve teljesítik ki zenei önmagukat. Hanyag elegancia, izgága női líra, kortalan, ízléses, nívós zenei csemege – jellemzi magát a csapat, amely nevéhez hűen a régi zenés filmek világából, a jazz-pop és a hiphop lezserségéből töltekezve saját ízű, őszinte zenei vallomásait adja elő. A nap programját fél kilenctől – a Fanta-villa szép emlékű táncos bulijait idézve – a Coco Loco zenekar csípőtekerős, karibi karneváli hangulatú estje zárja, amelyre 1000 forintért válthatnak belépőt az érdeklődők.