SportmajálisON 2021

2021. április 16.   SZKKK  

Mikor:
2021. május 1., szombat @ 00:00 – 23:59 Europe/Budapest Időzóna
2021-05-01T00:00:00+02:00
2021-05-01T23:59:00+02:00
Hol:
Székesfehérvár

Idén sem marad el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözik a program: május elsején 9.30–14.00 óra között élő online edzésekre hívja a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a www.szekesfehervar.hu oldalon. Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhatnak az érdeklődők. Szabadtéri kihívások is várják mindazokat, akik szívesen kipróbálnák magukat – két lábon vagy két keréken – különböző hosszúságú távokon.

SportmajálisON Challenge – Felhívás »

Aki nevez és teljesíti a vállalt kihívást, egyedi, kifejezetten erre az alkalomra tervezett éremmel lesz gazdagabb!

SportmajálisON Free – Felhívás »

Az online térben és a szabadban is kínál egyénileg űzhető sporttevékenységeket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. 

Székesfehérvár 2011 óta sporttal ünnepel május elsején – így lesz 2021-ben, ám a járványhelyzet miatt sajnos még mindig nem a megszokott formában, de – hacsak az online térben is – legalább élőben, részben pedig már a szabadban is. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egy új kezdeményezéssel igyekszik emlékezetessé tenni az idei programot: idén lehetőség nyílik arra, hogy a kihívásokat kedvelők kipróbálják magukat a SportmajálisON program keretein belül. Különböző távok közül választva futva és kerékpárral is lehet teljesíteni a SportmajálisON Challenget – elsősorban a szabadban, hiszen erre a városban, illetve a város közvetlen környékén már több alkalmas helyszín is kínálkozik, de természetesen a szobabicikli vagy a futópad is megfelel a teljesítésre. Azok, akik előzetesen regisztrálnak és a megadott határidőre befizetik a nevezési díjat, egy mutatós, egyedi, a 2021-es nem szokványos, de hangulatában mégis különleges Sportmajálisra emlékeztető érmet is átvehetnek majd, hogy sose felejtsék el: a sport, a mozgás erőt ad, a nehézségeken is átsegít. A kihívásokra a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet jelentkezni.

Május 1-jén, szombaton a délelőtti órákban a www.szekesfehervar.hu oldalon többféle edzés közül válogathatnak majd az érdeklődők. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutatnak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhatnak: belekóstolhatnak például a jógagyakorlatokba, lesz aerobik, de saját testsúlyos és súlyzós edzést is kínálnak a szervezők a sportolni szerető közönségnek.

A SportmajálisON programja

  9.30 Beköszönés

  9.45 Saját testsúlyos edzés László Dominikkal

10.30 Beszélgetés Kovács Krisztián és Major Dániel triál versenyzőkkel

10.45 Aerobik, dinamikus gerinctorna Légrádi-Pallós Gyöngyvérrel

11.30 Beszélgetés Németh Norbert darts táblabíróval

11.45 Jóga Utasi Petrával

12.30 Beszélgetés Kaufer Tamás amatőr futóval

12.45 Beszélgetés Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokkal

13.00 Funkcionális edzés Kiss Marcell-lal

13.45 Elköszönés

Műsorvezető: Somos Zoltán

Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések teszik érdekessé: edzők és sportolók érkeznek a stúdióba, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is mesélnek majd. Az amatőr futó Kaufer Tamás, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztja tapasztalatait a nézőkkel. Az átlagember számára talán veszélyesnek tűnő kerékpáros triál sportról Kovács Krisztiántól és Major Dánieltől hallhatnak. Sokan ismerik a szombathelyi, de családi szálakkal Fehérvárhoz kötődő Bánhegyi Adrienn nevét: a többszörös világ- és Európa-bajnok ugróköteles sportolót a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezi a műsorvezető. Németh Norbert táblabírótól pedig a profi darts versenyekről tudhatnak meg érdekességeket a nézők.

Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlanak a szervezők: a szabadba invitálnak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.