Tök ősz – családi délután gyerekprogramokkal

2021. október 18.   SZKKK  

Mikor:
2021. október 29., péntek, 15:00 – 19:00
2021-10-29T15:00:00+02:00
2021-10-29T19:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ Segítő Fehérvár programja keretében Tök ősz címmel rendez családi délutánt a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 29-én, pénteken 15.00 órai kezdettel. A közös tökfaragás mellett a szervezők izgalmas játékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal várják a családokat, de lehet maszkot is készíteni, kora este pedig a Kákics zenekar koncertje szórakoztatja a közönséget. A program ingyenes.

A rendezvény célja, hogy a településrészen élők egy színes programkavalkádon vegynek részt, de látható, hogy nagy az érdeklődés Székesfehérvár más részeiből is. Tököt faragni mindenki szeret, hiszen maga a közös faragás egy jó hangulatú együttlét, a benne elhelyezett gyertyák fénye pedig különösen meghitt hangulatot kölcsönöz az estének.

A három éve indult Segítő Fehérvár program elsődleges célja, hogy a hátrányos helyzetű emberek életlehetősége javuljon, elérhetővé váljanak számukra a foglalkoztatást, közösségfejlesztést, oktatást, iskolai felzárkózást, családsegítést, gyermekjóléti szolgáltatást biztosító programok. A város közművelődési intézményének, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ munkatársainak azonban az is kedves kötelessége, hogy ilyen és hasonló művelődési alkalmak álljanak az érdeklődők rendelkezésére.

A közösségteremtést, a közösség erősítését is szolgáló Tök ősz esemény helyszíne a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar, ahol október 29-én, pénteken 15.00 órától várják az érdeklődőket. Halloween közelében természetesen lesz közös tökfaragás, csak a fantázia szab határt, hogy vigyorgó vagy éppen vicsorgó „tökfejeket” alkotnak-e a gyerekek. A délután programjai között szerepel arcfestés, csillámtetoválás, lesznek kézműves foglalkozások és lehet maszkot is készíteni. A szervezők olyan érdekes, izgalmas játékokkal is készülnek, amelyek szintén a halloween témájához kapcsolódnak. A délutánt a Kákics zenekar 17.30-kor kezdődő koncertje zárja.