Tök ősz – Családi délután gyerekprogramokkal

2021. október 18.   Lőrincz Miklós  

Mikor:
2022. október 29., szombat @ 15:00 – 19:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-10-29T15:00:00+02:00
2022-10-29T19:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Sábián Anna
+3670/514-6155

Idén is lesz Tök ősz: a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi eseménye október 29-én, szombaton délután három órakor kezdődik. Kézműves foglalkozás, tökfaragás, arcfestés, álarckészítés, szelfisarok és egy hatállomásos, halloweeni próbatételekkel nehezített játék várja az érdeklődőket. A belépés ingyenes.

Ha október utolsó hétvégéje, akkor Tök ősz Szárazréten! A hagyományos rendezvény idén sem marad el, a szervezők sok-sok játékkal, érdekes és izgalmas foglalkozással várják az érdeklődőket október 29-én, szombaton délután 15 és 19 óra között.

A kézműves foglalkozáson például textiltököt varrhatnak kicsik és nagyok, de álarcot is készíthetnek majd a vendégek, persze az alkalomhoz illő dekorációval. Az elmaradhatatlan arcfestésen is biztosan választhatnak majd a gyerekek a halloween hangulatához illeszkedő mintát, az összhatást pedig a csillámtetoválással erősíthetik majd a kis vendégek. Ezen kívül lesz szelfisarok is, ahol jelmezbe öltözve örökíthetik meg magukat a résztvevők.

A program során folyamatosan kipróbálhatják magukat a gyerekek abban a hat állomásból álló játékban, amelynek a végén „rémisztően jó” ajándékok várnak rájuk. Izgalmas szórakozás várja az aprónépet: a próbák között szellem-bowling és pókséta állítja kihívások elé a bátor vállalkozókat, a sötét szobában egy csontváz részeit kell megtalálniuk, célba kell találni pingponglabdákkal, rájönni, hogy mi rejtőzhet a lefedett dobozokban.

Természetesen idén sem marad el a közös tökfaragás: csak a fantázia szab határt, hogy vigyorgó vagy éppen vicsorgó „tökfejeket” alkotnak-e a gyerekek. A tökök az esemény kezdetétől várják a „szobrászokat”, faragni addig lehet, amíg el nem fogynak. A szervezők készülnek a faragáshoz szükséges eszközökkel, de csak korlátozott számban: azt kérik, hogy aki teheti, hozzon magával az alkotáshoz alkalmas eszközt.