Virágkonyha – a kert ehető virágai

2022. augusztus 23.   SZKKK  

Mikor:
2022. szeptember 22., csütörtök, 18:00 – 19:00
2022-09-22T18:00:00+02:00
2022-09-22T19:00:00+02:00
Hol:
Királykút Emlékház
Székesfehérvár
Mikszáth Kálmán u. 25.
Költség:
1000 / 800 / 500 Ft

A virágok állnak a Királykút Emlékház ősznyitó programjának középpontjában: előadás, könyvbemutató és kiállítás is várja az érdeklődőket szeptember 22-én, csütörtökön este hattól a Királykúti Társalgóban. Halmos Monika fitoterapeuta az ehető virágokról beszél, majd ehhez kapcsolódóan Vass András fotóiból nyílik tárlat a házban. Jegyek elővételben már válthatók az SZKKK Fürdő sori központjában és a rendezvény napján a helyszínen. Online jegyvásárlás: www.fehervariprogram.hu/jegy

A Királykúti Társalgó szeptemberi alkalmának előadója virágkötészetet, dísznövénytermesztést tanult, később művészeti képzéseken vett részt, és sok-sok év tanulás és tapasztalás után természetgyógyász-fitoterapeuta vizsgát tett. 1999-ben jelent meg első könyve az ehető virágokról, ez egy csapásra ismertté tette Halmos Monika nevét. A Rózsakunyhó Alkotóműhely alapítója rendszeresen tart előadásokat, workshopokat az ehető virágok és vadnövények, gyógynövények témakörében, de népszerűek „zöld” gyerekfoglalkozásai, az általa vezetett gyógynövényes-erdőfürdős séták, túrák, főzőkurzusok is.

Jegyvásárlás:    

Elővételben szeptember 1-től 21-ig, hétfőtől péntekig 8–20 óráig a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatti épületében: 800 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 500 Ft
A helyszínen: 1000 Ft, diák- és nyugdíjasjegy 800 Ft 

6 éves korig a belépés ingyenes.

A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges.

Online jegyértékesítés: www.fehervariprogram.hu/jegy

Jegyvásárlási tájékoztató  »

Szeptember 22-én, csütörtökön a Királykúti Társalgó vendégei személyesen is találkozhatnak vele. Az előadás, amely egyúttal a Virágkonyha című könyv bemutatója is, 18 órakor kezdődik. Halmos Monika kötetében csábító és egészséges, ellenállhatatlan virágos recepteket – vegetáriánus, laktóz- és gluténmenteseket is –, komplett menüajánlatokat talál az érdeklődő. Megismerheti az olvasó az ehető virágokat, és javaslatokat, tanácsokat is kaphat azok termesztésével kapcsolatban. Mindezekről a helyszínen élőben is kérdezhetik majd az előadót, aki a saját kertjében termesztett virágok kóstolójával is készül a programra.

Az előadáshoz szorosan kapcsolódik a Vass András képeiből összeállított gasztrofotó-kiállítás, amely szintén ezen a napon nyílik meg Lásd a természet ízeit címmel. „Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik nagyszerűvé a világot: mint ahogyan az aprócska ibolyavirágok a mindennapok konyháját emelhetik a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Egészen pici dolgok, amelyeket olykor észre sem veszünk, elmegyünk mellettük, míg egy értő szem észreveszi, fölemeli, és magasztosan tárja elénk kertünk és a mező ehető növényeit.” A fotós együtt dolgozik a könyv szerzőjével, ő festi meg fényekkel a kompozíciókat, az ő perspektívájából láthatjuk mindazt, amit együtt szeretnének a világ elé tárni. A fotókat október 21-ig lehet megtekinteni a ház nyitvatartási idejében.