Zenés borkóstoló Öreghegyen

2023. február 1.   SZKKK  

Mikor:
2024. február 3., szombat @ 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2024-02-03T18:00:00+01:00
2024-02-03T18:15:00+01:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
1000 Ft
Kontakt személy:
Fiáth Beáta
+3670/651-9273

Zenével fűszerezett borkóstolóra hív az Öreghegyi Közösségi Ház február 3-án, szombaton 18 órára. Az esemény résztvevői Borostyán-Kovács Tamara sommelier kalauzolásával ötféle velencei-tavi bort kóstolhatnak meg, emellett Vörös Janka énekes-dalszerző koncertjét élvezhetik. Az estre minden jegy elkelt.

Barátokkal, régen látott, kedves ismerősökkel beszélgetni egy pohárka jó bor társaságában igazán élvezetes, kellemes időtöltés. Ilyen alkalomra invitálja a kikapcsolódni vágyókat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házba, ahol a borbarátok mellett jazzkedvelők is jól érezhetik magukat.

A hat órakor kezdődő esten egy fiatal pázmándi sommelier, Borostyán-Kovács Tamara mutat be könnyed és testes fehér és vörösborokat, rosét – a nedűket borkorcsolyák társaságában fogyaszthatják az esemény résztvevői. A Velencei-tónál, a térség borainak népszerűsítéséért tevékenykedő fiatal sommelier, borszakértő 2007 óta foglalkozik borokkal, 2014 óta szervez és prezentál borkóstolókat, boros eseményeket. A szállodaiparból igazolt át a borkereskedelembe, majd 2021-ben valósította meg álmát és alapította meg a Boroslány márkát, majd 2022-ben borboltját, kóstoló terét, a Boroslány Bortékát – a szőlész-borász képzés elvégzését követően építi kisbirtokát, pincéjét, hamarosan pedig piacra kerülnek saját borai. Szabadidejében blogol, 2022 tavaszán a Vince Magazin online cikkíró versenyének, majd ugyanabban az évben a Web Wine Writing borszakíró verseny egyik kategóriagyőztese, valamint közönségszavazással abszolút győztese volt.

Az est közönsége Vörös Janka énekes-dalszerző koncertjének is részese lehet. A Sólyom László- és Ablakos-Lakatos Dezső-ösztöndíjas jazzénekesnő saját zenekara, a Newseries mellett számos könnyűzenei projekt közreműködője, a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium és a Kodolányi János Egyetem művésztanára. Ezen az esten Horváth János jazz-zongorista, zeneszerző kíséri zongorán.

A rendezvényre minden jegy elkelt.

Az esemény sajtónyilvános.

Jegyvásárlás »