Hírek

A siker titka: Szóval győzni

2018. december 17.   Hajnal Csilla   Video

Országosan egyedülálló versenyt szerveznek 2019-ben Székesfehérváron a helyi középiskolásoknak. A Szóval győzni elnevezésű kommunikációs bajnokságra 10−13. évfolyamos, kreatívan gondolkodó diákokat várnak, akik képesek sikerre vinni az ötleteiket, és készen állnak a jövőre. A jelentkezési határidő: január 18. A fiatalokat elismert szakemberek, többek között a TV2 műsorvezetője, Azurák Csaba segíti majd a felkészülésben.

Beszélni mindenki tud – de nem mindegy, hogyan. A középiskolások többsége kiválóan bánik a telefonnal, könnyedén eligazodik és naponta kommunikál a virtuális világban, élőben azonban nehezebben szólalnak meg. A Szóval győzni verseny célja az, hogy a jelentkező középiskolásoknak segítsen megszerezni azokat a képességeket, amelyek birtokában nem csupán az iskolai mindennapokban, később az érettségi vizsgán és az egyetemi évek alatt tudnak hatékonyan, érthetően, összeszedetten, a lényegre koncentrálva kommunikálni, hanem később a munkaerőpiacon is előnyösebb helyzetbe kerülhetnek általuk. Ennek érdekében a versenyzők felkészülését egy professzionális oktatók által tartott tréning is segíti majd februárban. A fiatalokat felkészítő mentorok: Azurák Csaba, a TV2 műsorvezetője, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze.

A verseny első fordulóját 2019. január 28-án, hétfőn rendezik, amikor a délután során a mentorok egy, a jelentkezőkkel külön-külön lefolytatott rövid, kötetlen beszélgetés után kiválasztják azt a 15 versenyzőt, aki továbbjuthat a döntőbe, amelynek időpontja: 2019. március 8., péntek, helyszíne pedig a Hiemer-ház. A fináléban három feladat várja a versenyzőket: előbb egy háromperces felszólalást kell tartani, majd öt percben interjút készíteni Azurák Csabával – mindkét esetben előzetes felkészülés után, a megadott téma alapján. A harmadik feladat a rögtönzés, amelyben egy videót kell kommentálni egy percben.

A döntő résztvevői az értékes nyeremények mellett egyéb ajándékokkal is gazdagodnak: a versenyzőkről készül egy portrévideó; hasznos kapcsolatokat építhetnek; a szereplésüket egy videóportfólióban foglalják össze a szervezők. A verseny első helyezettje egy okosórát kap jutalmul, végigkövetheti Székesfehérvár polgármesterének, dr. Cser-Palkovics Andrásnak egy teljes napját, ennek során minden megjelenésére elkísérheti városunk első emberét.

A versenyre a www.fehervariprogram.hu honlapon található online jelentkezési lap kitöltésével és beküldésével lehet jelentkezni. A határidő: 2019. január 18. A versenyt a Prosperis Alba Nonprofit Kutatóközpont Kft. megbízásából a Fehérvári Programszervező Kft. rendezi, amelynek munkatársa e-mailben értesíti a jelentkezőket a jelentkezés elfogadásáról.

 

Online jelentkezés »

 

 


 

, ,