Felsővárosi piknik

2022. augusztus 15.   Gyöngyösi Tímea  

Mikor:
2022. szeptember 18., vasárnap, 14:00 – 18:00
2022-09-18T14:00:00+02:00
2022-09-18T18:00:00+02:00
Hol:
Felsővárosi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Havranek József utca 27.
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Orosz Júlia
+3670/443-7068

Az egész család számára kínál kikapcsolódást szeptember 18-án, vasárnap a Felsővárosi piknik a városrész közösségi házában. Mese az örökbefogadásról, zenés torna kicsiknek és nagyobbacskáknak, koncert mindenkinek, mindezek mellett sok játék és kézműves foglalkozás is szerepel az étlapon.

Részletes program

14.30        Kisrigók – a Hepp Trupp, a BábSzínTér és a Keret Alkotó Csoport közös előadása

15.15        Csipogó torna 0–3 éveseknek Pátserné Kneifel Annával

15.45        Csicsergő torna 3–6 éveseknek Pátserné Kneifel Annával

17.00        A Waiting Room koncertje

Egész délután: óriás fajátékok, kézműves foglalkozás – fonalmadárka és ördöglakat készítése

A Felsővárosi Közösségi Ház az egyik leghangulatosabb épület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai között. Szeptember 18-án, vasárnap a finom ebéd után ide, és – szép időben a kertbe – várják a családokat a szervezők pihentető kikapcsolódásra. Két órától óriás fajátékokkal játszhatnak a gyerekek, aki pedig szívesen alkot, az a kézműves foglalkozásokon próbálkozhat: készülhet majd fonalból madárka és ördöglakat is.

Fél háromkor egy különleges mesét láthat a közönség. A Hepp Trupp, a kaposvári BábSzínTér és a Keret Alkotó Csoport közös előadása, Paulon Viktória meséje az örökbefogadásról szól. A Kisrigók című mese a felnőttek számára sem könnyű témáról beszél a gyerekek számára is érthető, átélhető nyelven – játékosan, szabadon, szeretettel, a valóságot olykor a varázslattal elegyítve, színesen, érdekesen.

A Széna téri pikniken találkozhattak már a szülők Pátserné Kneifel Annával, aki most a Felsővárosi Közösségi Házban hívja zenés, mozgásos tornára a gyerekeket: a Csipogó torna 15.15 órától a 0–3 éves korosztályt szólítja meg, fél óra múltán a Csicsergő torna pedig a 3–6 éveseket várja, így a testvérek sem unatkoznak majd a program idején.

A vasárnap délutánt a Waiting Room zenekar koncertje zárja. A tizenéves, középiskolások alkotta csapat nem is olyan régen az Öreghegyen mutatta meg a közönség előtt, mit tud. Zenéjük az alternatív zenei jegyek mellett a hetvenes évek klasszikus rockzenéjéből és a modernebb indie vonalból is építkezik – fogalmaznak magukról. A zenekar tagjai: Maya Gustafson (ének), Paulikovics Milán (gitár), Majoros Levente (basszusgitár), Pétervári Bálint (dob) és Orlik Noémi (háttérvokál).