Menő jövő – Elektromos járművek napja

2022. szeptember 10.   SZKKK  

Mikor:
2023. szeptember 16., szombat @ 10:00 – 18:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-09-16T10:00:00+02:00
2023-09-16T18:00:00+02:00
Hol:
Székesfehérvár
a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakasza
Költség:
Ingyenes
Kontakt személy:
Fiáth Beáta
+3670/651-9273

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szeptember 16-án, szombaton 10.00 és 18.00 óra között a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán Menő jövő címmel a technika legújabb vívmányaival ismét megrendezi az Elektromos járművek napját, amelyet a Prohászka ligetben családi programok is színesítenek.

A jövő közlekedési eszközei most kipróbálhatók – hirdeti az Elektromos Járművek Napja társszervezője, a Jövő Mobilitása Szövetség, melynek célja a fenntartható közlekedési megoldások és innovációk bemutatása, népszerűsítése, fejlesztése, az érintett hazai piaci szereplők szakmai szintű képviselete. A közel 50 tagot számláló szervezet a szabályozó hatóságokkal és az innovátorokkal működik együtt az alternatív hajtású közlekedési megoldások elterjesztésén, a mikromobilitási, elektromobilitási, közlekedésszervezési és a megosztáson alapuló közlekedési módok népszerűsítésén. A szövetség hangsúlyozza, hogy fontos lenne annak megértése, nem autósok, gyalogosok és kerékpárosok, hanem közlekedők vannak az utakon.

Szeptember 16-án a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán az Elektromos járművek napja látogatóit elektromos autók, rollerek, kerékpárok, autóbusz, elektromos autók akkumulátoraiból készült energiatároló, védőfelszerelések, autóalkatrészek, töltők és oktatás, valamint az érvényes jogosítvánnyal rendelkezőket tesztvezetés várja.

A rendezvény résztvevői: Alteneva Kft., Barta Cégcsoport, EGOWAY Roller Kft., Elektromotive Hungaria Kft., E.ON Hungária, E-TWOW Magyarország, Eurowind Kft., EVsOLUTION Kft., Hellovelo Zrt., OTP Mobil Kft., Pappas Auto Magyarország Kft., Porsche Hungaria Kereskedelmi Kft., Procar Kft., RollerSuli, Rollin Technologies Kft., Volánbusz Zrt.

A Prohászka ligetben és az előtte lévő lezárt útszakaszon idén is családi programok színesítik az eseményt: népi ügyességi fajátékok, mászófal, ötkiállásos, mobil kalandpark, KRESZ-oktatópálya és kvíz, valamint ügyességi akadálypálya vár kicsit és nagyot. 10 és 14 óra között a környezettudatosságot népszerűsíti a Gaja Környezetvédő Egyesület is környezeti, komposztálási, energiahatékonysági tanácsadással és bemutatókkal, ökológiailábnyom-számítással, vízvizsgálattal.

A József Attila utcában – a Skála Áruház és az ügyeletes gyógyszertár közötti útszakaszon, a parkolón túl – 10.00–17.00 óra között az Ikarus cégcsoport is megjelenik új elektromos buszával, ami megtekinthető, és a József Attila utcából óránként városnéző körútra viszi utasait. Az utolsó indulás időpontja: 17.00 óra.

A rendezvény sajtónyilvános.