Operabonbon

2023. szeptember 8.   SZKKK  

Mikor:
2023. szeptember 22., péntek @ 19:00 – 21:00 Europe/Budapest Időzóna
2023-09-22T19:00:00+02:00
2023-09-22T21:00:00+02:00
Hol:
Öreghegyi Közösségi Ház
Székesfehérvár
Fiskális út 93.
Költség:
A belépés ingyenes, regisztráció nélkül, érkezési sorrendben, a terem befogadóképességének mértékéig
Kontakt személy:
Kopcsai Margit
+3620/665-7583

 

Különleges desszertet kínál a zenekedvelőknek Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Ház a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvény első napján: 2023. szeptember 22-én, pénteken 19 órakor az Operabonbon című esten Mozart, Verdi, Puccini és Kacsóh Pongrác legnépszerűbb operáinak áriáit, duettjeit hallhatják a résztvevők a Magyar Állami Operaház művészeinek előadásában. A belépés ingyenes.

Az Operabonbon a Magyar Állami Operaház művészeinek és az Erkel Operastúdió énekeseinek közös produkciója, amelyet Sudár Gyöngyvér operaénekes rendez. A 2009-ben alakult operastúdió már számos sikeres bemutatót tud maga mögött, így többek között Mozart operáit – Figaro házassága, Varázsfuvola, Cosi fan tutte – és más szerzők műveit, például Kacsóh Pongrác János vitézét is színpadra vitték.

Az Öreghegyi Közösségi Ház közönsége az este hétkor kezdődő programban Mozart, Verdi, Puccini, Donizetti, Delibes, Offenbach, Bizet és Kacsóh Pongrác legnépszerűbb operáinak áriáit, duettjeit hallhatja Káldi Kiss András, Beeri Benjamin, Mitrasca Rebecca Astrid, Bagosi Orsolya és Szarvas Tünde előadásában. A varázsfuvola, a Figaro házassága, a Traviata, a Hoffmann meséi, a Carmen, a János vitéz legismertebb dallamai mellett olasz dalok is elhangznak majd az esten, amelyen zongorán közreműködik Mezei Pál. Az előadást Sudár Gyöngyvér rendezte, aki narrátorként is szereplője lesz a műsornak.

A Kultúrházak éjjel-nappal programjaira, így az Operabonbonra is ingyenes a belépés. A rendezvény szombati napján az OperaBosszantók című előadás azt igyekszik bizonyítani, hogy az opera egyáltalán nem unalmas műfaj. Vasárnap 17 órakor Driven címmel Szabó Gabriella Eszter zongoraművész és Nepp Ivett fuvolaművész estje várja a hallgatóságot, 19 órától pedig Bősze Ádám komolyzenei stand-upja kínál izgalmas kalandokat.

A rendezvény ideje alatt látogatható a házban A szellem misztériuma című látványos kiállítás, amelyen Velich Rita Jászai Mari-díjas jelmeztervező és Velich Dóra Teo képzőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A helyszínen büfé működik. A rendezvény sajtónyilvános.