Szárazréti vigadalom – Kis esti koncert Buch Tiborral

2022. július 29.   Hajnal Csilla  

Mikor:
2022. szeptember 9., péntek @ 19:00 – 20:30 Europe/Budapest Időzóna
2022-09-09T19:00:00+02:00
2022-09-09T20:30:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
1900 Ft

A sikeres öreghegyi estek után szeptember 9-én, pénteken a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán lép a közönség elé Buch Tibor. A népszerű művész ezúttal Lőrincz Judit operaénekest és St. Martint hívta vendégnek. Az esten közreműködik Horváth Elemér „Emi” hegedűn, és testvére, Horváth Péter zongorán. Jegyek már válthatók online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon.

Operett- és musicalslágerek, örökzöld dallamok, fergeteges hangulat – az öreghegyi telt házas estek után szeptemberben Szárazréten hallhatja a közönség Buch Tibort a Szárazréti vigadalom – Kis esti koncert című esten. A népszerű énekes-színész hosszú ideig volt a Vörösmarty Színház társulatának tagja – a fehérvári évek alatt több nagy sikerű darabban játszott és a közönség kedvence lett. A nézők 2009-ben őt választották a legjobb színésznek, így övé lett a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma díja, 2010-ben pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat kapott. 

Az esten Buch Tibor vendége lesz Lőrincz Judit operaénekesnő, akit jól ismer: partnere a Szolnokon bemutatott nagy sikerű Víg özvegy című előadásban, és hamarosan együtt dolgoznak egy másik klasszikus operettben, a Cirkuszhercegnőben is. Az énekesnő a szegedi konzervatórium után előbb Münchenben tanult, majd a frankfurti zeneakadémián szerzett operaénekesi diplomát. Tizenkét évig élt Ausztráliában, hazatérve 2009-ben szerződtette a Magyar Állami Operaház, ahol az Éj királynőjét énekelte. Rendszeresen fellép Szolnokon, Győrben, Budapesten, operaszínpadon és koncerteken egyaránt. Állandó fellépője a Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertjeinek.

A Szárazréti vigadalom másik vendége az előadóművész-zeneszerző St. Martin. Trombitálni tanult, de aztán a szaxofon ragadta magával. Játszott több zenekarban, évekig járta a világot, szólókarrierje majd harminc éve, 1994-ben indult, első lemezével Malajziában debütált. Évente jelennek meg sikeres albumai, koncertjeinek gyakran választ különleges helyszíneket. Fotózik, fest és verseket is ír, 2014-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vehette át. 

Az esten közreműködik Horváth Elemér „Emi” és testvére, Péter, akik hegedűn és zongorán kísérik a művészeket.

Az előadás szeptember 9-én, pénteken 19 órakor kezdődik, jegyek már válthatók online a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon. Személyesen augusztus 3., szerdától lehet belépőt vásárolni a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (Fürdő sor 3.) hétfőtől péntekig 8.00–20.00 óra között, valamint – amennyiben elővételben nem kelnek el a jegyek – az előadás helyszínén készpénzben vagy bankkártyával.