Szerelem, óh!

2022. június 10.   SZKKK  

Mikor:
2022. július 2., szombat @ 19:00 – 21:00 Europe/Budapest Időzóna
2022-07-02T19:00:00+02:00
2022-07-02T21:00:00+02:00
Hol:
Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar
Székesfehérvár
Farkasvermi út 2.
Költség:
200 Ft

Nyári színházba hívja a közönséget a Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpada: a Szerelem, óh! című szatirikus bohózatot láthatják a nézők július 2-án, szombaton 19 órai kezdettel a Gózon Gyula Kamaraszínház előadásában. A bemutatása óta rendkívül népszerű darab a Déryné Program keretében érkezik Szárazrétre, a program támogatásának köszönhetően az előadásra jelképes áron, 200 forintért válthattak jegyet az érdeklődők – az előadásra minden jegy elkelt!

Az Oscar-jelölt Murray Schisgal amerikai író és producer komikus vígjátéka, a Szerelem, óh! 1965-ben debütált a New York-i Broadwayn. Még abban az évben Tony-díjra is jelölték, és bár a szobrocskát végül nem nyerte el, a kétfelvonásos bohózat azóta is világszerte nagy népszerűségnek örvend. Itthon is számos színházban, többek között a Vörösmarty Színházban is bemutatták. A Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar szabadtéri színpadán a Gózon Gyula Kamaraszínház Tasnádi Csaba rendezte előadását láthatja a közönség július első szombatján, este hét órakor.

Murray Schisgal: Szerelem, óh!

Szatirikus bohózat
Fordította: Karinthy Ferenc

 

Szereplők:
Ellen: Nagyváradi Erzsébet
Harry: Stubnya Béla
Milt: Tűzkő Sándor
 

Látványtervező: Ondraschek Péter
Zenei vezető: Fehérváry Lilla
Zenei közreműködő: Ágoston Béla
Rendezőasszisztens: Tóth Zsófia

Rendező: Tasnádi Csaba

A történet középpontjában két egykori iskolatárs, Milt (Tűzkő Sándor) és Harry (Stubnya Béla) áll, akik tizenöt év után találkoznak újra. Ahogy az már lenni szokott, egyikük – jelen esetben Milt – mindent elért az életben, míg a másikuk, Harry épp a folyóba készül ugrani, hogy véget vessen sikertelen életének. Barátja ekkor, hogy a helyzetet mentse, egy teljesen abszurd ötlettel áll elő: felajánlja saját feleségét Harrynek, hogy a férfi megtapasztalhassa, a szerelem az, amiért érdemes élni. Ehhez természetesen a feleségnek, Ellennek (Nagyváradi Erzsébet) is lesz egy-két szava, ami a szatirikus helyzetek sorát vonzza maga után. S hogy ez mennyire így van, arra a legjobb példa, hogy a nő szinte azonnal meghódítja Harryt, teljesen átírva ezzel az élet – és legfőképpen Milt – szépen elrendezett forgatókönyvét.

Az Országjáró alprogramban színházi produkciók országos utaztatását végzi a két éve indult Déryné Program – ennek keretében érkezik a Szerelem, óh! című előadás a szárazréti szabadtéri színpadra. Az előadást csak 16 éven felüliek látogathatják a benne szereplő tartalom és szövegek miatt.

A Déryné Program támogatásának köszönhetően a darabra jelképes áron, 200 forintért vásárolhattak belépőt az érdeklődők – az előadásra minden jegy elkelt!